Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2018 11:04 - Кратък протестен речник
Автор: mglishev Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8090 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Кратък протестен речник

 

Колкото и да е странно, явно се нуждаем от уточняването на няколко основни понятия. Ще се опитам да помогна в това, а при нужда Речникът може да бъде допълван. Статиите не са по азбучен ред. Забележка: тук често ще става дума за пари, но рядко – за патриотизъм.

 

 

Протест, демонстрация, митинг, недоволство

Да подходим негативно: протестът НЕ Е разходка. Нито е художествена самодейност. Хорото, рисуването с цветни тебешири и други артистични дейности, колкото и да са приятни, по никакъв начин не правят събирането на площада протест. Сега да подходим позитивно: протестът Е действие, изразяващо недоволство. Колкото по-остро, толкова по-забележимо. Колкото по-забележиво, толкова по-успешно. Ако сте недоволни от нещо и искате да го изразите, избягвайте „симоличните“ и художествените форми, освен ако не сте карикатурист. Ако сте гражданин от каквато и да е друга професия, протестирайте ефективно. Вдигайте шум и бъдете неприятен. Вж. „Радикализация“

 

Радикализация, гражданско неподчинение

Да подходим негативно: радикализацията НЕ ЗНАЧИ непременно палежи, грабежи, пиянство, разврат. Нито дори нарочни нападения срещу горката, доблестна полиция, която ни пази от нас самите. Да подходим позитивно: радикализация в нашите смешни условия Е дори само отказът от безсмислени разходки. Блокирането на кръстовища, неспазването на полицейско разпореждане, понасянето (а не нанасянето!) на побой и – дай Боже – протестирането в работно време също могат да минат за радикализация по липса на повече гражданска енергия. Вж. „Протест“

 

Лустрация

Да подходим негативно: лустрацията НЕ Е безпощадно избиване на горките стари ченгета в инвалидните им колички, каквото и да говорят разни лъжци. Да подходим позитивно: лустрацията Е частен случай от борбата срещу мафията в България. Доносниците от някогашната Държавна сигурност съвсем не са единствено стари и безпомощни хора – в момента, в 2018 г. имаме министър на отбраната, редица журналисти, професори и депутати, които са били в ДС, доносничили са, съсипали са кариерите и животите на свои колеги, а след 1989 г. са се оказали създатели на новата криминална прослойка у нас. Всички тези хора трябва да спрат да участват в управлението и имената им да бъдат публично оповестени. Ето това е лустрация. Вж. „Мафия“.

 

Съдебна реформа

Да подходим негативно: това НЕ Е някаква абстрактна глупост, неразбираема за обикновения човек. Да подходим позитивно: това Е нуждата от серия мерки, които да гарантират случайно разпределение на делата, безпристрастен съд, независим от правителството и справедливост за всички граждани на страната. Тук влиза и нуждата да се отървем не само от главния прокурор Цацаров, който е престъпник, но и изобщо от този тип всевластна прокуратура, която прилича на съветската и гарантира тормоз срещу невинни. Вж. „Мафия“ и „Корупция“.

 

Природозащитна или зелена кауза

Да подходим негативно: това НЕ Е някаква приумица на свръхзадоволени глупаци срещу поминъка на населението. Да подходим позитивно: това Е необходимостта да се опази капиталът от реки, гори, планини и плажове на красивата ни страна, за да има къде да живеем и какво да дишаме, с по-малък от досегашния риск от рак, сърдечни и дихателни заболявания. Или ще защитим българската природа, или ще умираме млади. Вж. „Радикализация“.

 

Мафия

Да подходим негативно: това НЕ Е някаква химера или неясен термин. Да подходим позитивно: мафията у нас Е цялата управляваща прослойка – от президента, Главния прокурор, министър-председателя и повечето народни представители до част от кметовете, подобни на Ценко Чоков. Тук влизат и „бизнесмени“, развиващи дейността си не благодарение на трудолюбие и инициатива, а заради раздадените червени куфарчета с последните пари на БКП в 1989-1990 г. Тези хора не градят, а унищожават частното предприемачество у нас. Повечето от тях са свързани с рекета и силовите застрахователи от 90-те години. Свързани са и с ДС. Вж. „Лустрация“. Мафията пребивава най-добре в състояние на „Стабилност“ (вж.)

 

Протестъри, джендъри, соросоиди, шорошомолци, красивоумни, либерасти, еничари, зелен октопод

Това са лъжливи понятия, създадени от лъжливите медии-бухалки на Делян Пеевски в полза на правителството срещу нормалните хора. Всички тези обидни, лъжливи понятия са насочени срещу нас. Ние сме обикновени хора, опитващи се да бъдем средна класа в една криминална държава. Без протести няма да стане и не бива да обръщаме внимание, когато ни наричат с разни обидни думи. Нека дърдорят. Ние ще си вършим нашето. Вж. „Протест“ и „Радикализация“.

 

Избори до дупка

Обратното на „Стабилност“. Избори до дупка е състояние на правителствена криза вследствие от Протест (вж.) и Радикализация (вж.), при която протестите предизвикват нови и нови избори, с цел подкопаването на мафиотските партии като ГЕРБ и БСП, и временното управление от серия служебни правителства, които нямат възможността да вършат чак такива безобразия като редовно избраните. В резултат от избори до дупка и трайна серия радикални протести би трябвало да се образува нова партия, която да заяви амбиция за цялостна конституционна промяна и свикване на Велико народно събрание. Вж. „Протест“, „Радикализация“, „Мафия“ и „Лустрация“.

 

Стабилност

Нещастие за България. Жизнена среда за виреене на Мафия (вж.). По принцип стабилността е нещо добро, но не тук и най-вече не сега. Стабилността, тоест липсата на недоволство позволява на ГЕРБ (и на БСП) да крадат много. Всъщност – да съсипват България и собствените ни животи. Вж. „Корупция“.

 

Корупция

Начин на хранене на Мафията (вж.) Представлява ограбване на всички публични фондове, данъци и най-общо – на хазната. В резултат няма пари за нищо освен за МВР. Здравеопазването, правораздаването, социалните грижи, инфраструктурата и образованието страдат и направо биват зарязани, защото правителството, областните управи, Народното събрание, общините и техните приятелчета от т. нар. „бизнес“ с червени куфарчета изяждат всички пари, които ние сме им дали. На това отгоре се налага и да подкупваме чиновниците, за да участваме в търг или да получим дадено разрешително за дейност. Вредна среда, която може да се унищожи само след съдебна реформа (вж.).

 

 

Засега – толкова. При нужда – още.  




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. morskipesni - s vyhi6tenie za sistematu4niq analiz!
02.02.2018 11:45
kolko hora biha se radvali da si izqsnqt ponqtiqta- i malko da si proqsnqt mislite, napuk na isteri4noto mediijno zaglu6avane.
цитирай
2. apostapostoloff - Постингът не е меродавен, защото
02.02.2018 18:16
не е съгласуван с лидера на протестното движение в България- най- опитния протестер Йоло Денев. Не е зле, ако се подложи на редакция и от гениалния Николай Колев- Босия. И той е парче протестер от край време.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8625419
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата